DISZKRÉCIÓ ÉRDEKÉBEN SOK ÜGYFELÜNK MIATT ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTRA VÁRJUK ÖNT-ÖNÖKET. KÉREM EGYEZTESSEN IDŐPONTOT: +36 20 770 5000

A BÉCSI ARANYHÁZAK nemzetközi szakbecsüsei kivétel nélkül rendelkeznek
Oltási Bizonyítvánnyal a saját és az Önök biztonsága érdekében!
A felvásárlás megkezdése előtt az Oltási Igazolásunk bemutatásra kerül!

GYÉMÁNT ÉKSZEREK

FELVÁSÁRLÁSA

FIGYELEM!
A mai napon a fazon arany felvásárlási árai
14K: 12.500 - 25.000 Ft/g
18K: 16.000 - 30.000 Ft/g

Antik csiszolás fogalma:

Az 1919-es évek előtti csiszolású gyémántoknál beszélünk antik csiszolásról , mivel ezeknél a gyémántoknál a fényvisszaverődése tökéletlen, és nem adja vissza a gyémánt belső szépségét! A modern csiszolás 1919 – től létezik!

Modern csiszolás fogalma:

A 19. század második felében Henry Morse az Amerikai Egyesült Államokból több kísérlet után meghatározta az egyik legmodernebb gyémántformát, melyet később Marcel Tolkowsky tökéletesített, matematikailag meghatározott és 1919-ben bemutatott az Amerikai Egyesült Államokban. Az ő nevéhez fűződik a modern briliáns csiszolás, és ezeket a gyémántokat hívjuk modern csiszolású gyémántoknak! – a fény visszaverődése szinte teljesen tökéletes, és a gyémánt igazi szépsége feltárul!

ELSŐSORBAN A BRILÁNS CSISZOLÁSÚ O,5 KARÁT FELETTI GYÉMÁNTOKAT KERESSÜK BÉCSI ÜZLETÜNK SZÁMÁRA!

Amit a gyémántokról tudni érdemes

A gyémántok értékelésénél és tanúsításánál a gyémántok négy fő paraméterét ítélik meg. és ez határozza meg egy gyémánt értékét, árát: Ezek a következők:

  • Színe/színtelensége (color)
  • Csiszolásának minősége, arányai (cut)
  • Tisztasága (clarity)
  • Gyémánt karát, súly (carat)

Ezek közül fontos tulajdonság a karát, azaz súly, amely azonban nem azonos az aranynál használatos karát kifejezéssel. Egy gyémánt karát (1 ct) 0,20 gramm, és 100 pontosként határozzák meg. Egy 1/2 karátos gyémánt (0,50 ct) ezáltal 50 pontos. Két azonos súlyú (azonos karátú) gyémánt minőségét és árát a többi tulajdonsága különbözteti meg egymástól, azaz a csiszolás pontossága, a színe és a tisztasága.
A világon az egyik legértékesebb gyémántnak egy 27,85 karátos, rózsaszín, nyers gyémánt számít. A 10 karátosnál nagyobb, színes gyémántok rendkívül ritkák.